« terug naar vorige pagina

Uw online dossier

Hoe bekijkt u uw medische gegevens?

Uw huisarts zet uw medische gegevens in haar of zijn computer. Bijvoorbeeld het advies om meer te sporten, of uw medicijnen.

U kunt deze medische gegevens ook zelf online lezen via het patiëntportaal van de huisarts. Of u kiest een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) en haalt uw dossier digitaal op door uw huisarts op te zoeken in de PGO, veilig in te loggen en uw gegevens te verzamelen. Op uw telefoon of computer. U kiest een wachtwoord en u kunt zelf inloggen. Alleen u en de huisarts zien uw gegevens. 

Wilt u online toegang tot uw medische gegevens? Neem hiervoor contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u informeren over de mogelijkheden.

Online inzage via een patiëntportaal

Via het patiëntportaal op de website van uw huisarts, kunt u toegang krijgen tot uw medisch dossier. Op uw telefoon of computer. U kiest een wachtwoord en u kunt zelf inloggen. Alleen u en de huisarts zien uw gegevens. 

Patiëntenportaal CGM 

Wilt u online toegang tot uw medische gegevens, maar u weet niet hoe dat werkt? Neem dan contact op met uw huisarts. 

Grip op eigen gezondheidsgegevens met een persoonlijke gezondheidsomgeving

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of een website. Er zijn meerdere soorten. In een PGO kunt u zelf gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners verzamelen. 

Steeds meer huisartsen, ggz-instellingen en ziekenhuizen kunnen veilig met PGO’s verbinden. Daardoor kunt u de medische gegevens die in de computer van bijvoorbeeld uw huisarts of psycholoog staan ook in uw PGO zetten. Voorbeelden van medische gegevens zijn het advies van de dokter en je bloeduitslagen.

Door een PGO heeft u al uw gezondheidsgegevens veilig op één plek.

Meer informatie over PGO’s vindt u op de website PGO.nl

Deze gegevens kunt u bijvoorbeeld online bekijken: